a
  /  Relax   /  3 redenen waarom een sauna goed voor je is

Cityspa-Eindhoven.nl

f

3 redenen waarom een sauna goed voor je is

Bijna iedereen heeft wel is van die dagen dat je niet zo lekker in je vel zit. Heb jij daar ook weleens last van? Het kan namelijk zomaar komen van het hebben van te weinig ontspanning. Naar een privé sauna gaan en lekker relaxen is één van de dingen die je kunt doen om goed te ontspannen. Maar is de sauna wel echt zo ontspannend? En is het ook goed voor je lichaam? In deze blog leggen we je uit wat het effect van een sauna is op je lichaam.

Dit zijn 3 redenen waarom een sauna zo goed voor je is

#1 Privé sauna goed voor je gezondheid?

De sauna kan je helpen je gezondheid te verbeteren. Uit een onderzoek van de universiteit Charité in Berlijn is gebleken dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Je lichaam reageert op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt. Vervolgens maakt je lichaam antistoffen aan. Je lichaam maakt meer witte bloedcellen aan, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt.

 

#2 Privé sauna relax?

Wetenschappers aan de Oklahoma State University hebben een onderzoek uitgevoerd en daaruit is gebleken dat het gehalte Serontine, (een stof in je lichaam die invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, orgasme en eetlust) in je bloed toeneemt als je regelmatig een (privé) sauna bezoekt. Het heeft dus daadwerkelijk een ontspannend effect! Tevens is ook uit het onderzoek gebleken dat mensen die regelmatig een sauna bezoeken, stressbestendiger zijn en zich relaxter voelen.

 

#3 Goed voor je huid

Je lichaam reageert flink op de warmte in de sauna. Je lichaam werkt hard om af te koelen: je gaat zweten. Door de hoge temperatuur zetten poriën zich open en je bloedvaten verwijden. Zo kan je huid goed schoon worden. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil. Uit een onderzoek van Dr. Doreen Kowatzki aan de Universiteit van Jena is gebleken dat de sauna niet alleen reinigend werkt, maar ook echt gezond is voor je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Je huid wordt er ook echt sterker van.

Kortom, regelmatig naar de sauna gaan is erg goed voor je lichaam en gezondheid. Verdien jij ook een lekker relax moment? Bekijk het aanbod van City Spa Eindhoven en boek online jouw saunabezoek.

Language »
Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Scan de code
Welkom bij City Spa, ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?😊